Naar de overkant van het land

Na de hitte van maandag en dinsdag zijn de voorspellingen dat het kwik woensdag bij een graadje of 30 blijft steken. Maar tot activiteit leidt dat niet want Lidie en Johan zijn zo moe van de warmte dat ze pas tegen 11 uur uit bed komen. Dus dat wordt opnieuw een rustdag met alleen wat boodschappen doen.

In de loop van de dag besluiten we om morgen maar weer eens een ander plekje op te zoeken. De eerste blikken gaan naar de Correze. Dat is niet zo toeristisch en daar hebben we het vorig jaar ook prima naar onze zin gehad. Uiteindelijk komen we echter uit bij de Auvergne. Een paar honderd kilometer verder. Uiteindelijk kiezen we voor Saint-Germain-Lembon, ongeveer 20 kilometer onder Issoire. Conny heeft daar een kasteelcamping gevonden die ons wel leuk lijkt.

De 500 kilometer leggen we zonder problemen af: vrijwel de hele route snelweg en bijna geen kip op de weg dus cruise control op 120 en gaan. Bij aankomst worden we welkom geheten door monsieur Louis, een Amsterdammer van 80 jaar die al ruim 40 jaar op dit plekje woont. In de grote tuin van het kasteel kunnen we een van de ruime en best vlakke plekken uitzoeken.

image

Uitzicht rechts van de tent
Uitzicht rechts van de tent
image
Uitzicht vanuit de tent

Om half 7 staan de tenten weer en moet er nog snel een hapje worden gekookt. Maar dan breekt een donderend onweer los, compleet met wolkbreuk en hagel. Na een uurtje is het weer droog zodat we om half 9 toch nog een hapje kunnen eten. Het weer knapt echter niet op en in de avond begint het weer te regenen en ’s nachts is ook het onweer weer terug. We gaan voor de veiligheid om half 4 maar even een half uurtje in de auto zitten tot het ergste voorbij is.

image

Vrijdag is een druilerige dag. Prima geschikt voor een uitje naar de Decathlon in Clermond-Ferrand. Johan had namelijk de tenthamer gesloopt, we hadden twee nieuwe pompjes nodig voor de luchtbedden en het luchtbed van JH had het door de hitte op de vorige camping begeven. Na de Decathlon rijden we naar Issoire om een hapje te eten. Na het eten willen we nog even door het stadje lopen maar het begint weer te regenen. Dus nemen we onze toevlucht tot de romaanse kloosterkerk Saint Austremoine (11e eeuw). Het interieur van de kerk is zeer rijk versierd.

image

image

image

image

image

image

image

image

Ondanks dat het pijpenstelen regent, lukt het ook nog om met gegoochel met twee paraplu’s nog een paar fotootjes van de buitenkant te maken. Want ook die is zeker de moeite waard.

image

image

image

image

Als we de kerk hebben gezien stappen we in de auto en rijden naar de Carrefour om voor een paar dagen boodschappen in te slaan. Terug op de camping eten we nog wat en krijgen het al snel te koud om nog buiten te zitten. En natuurlijk begint het weer te regenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.