Notre Dame de France

Vandaag vroeg opgestaan want een bezoek aan de stad Le Puy en Velay stond op het programma. We vertrokken op tijd om 9.55 uur. We kwamen pas om 11.30 uur aan want er was sprake van de nodige werkzaamheden aan de weg op onze route.

Nadat we een parkeerplek hadden gevonden gingen we op zoek naar een restaurantje om lekker een hapje te eten. Het eten was verrukkelijk. Alles was gemaakt van verse producten en ook
de bediening was een pluim waard.
imageNa dit verrassende intermezzo brachten we een bezoek aan de Notre Dame du Puy. Dat was een behoorlijk pittige wandeling, vooral voor Johan (bijnaam Jopie). Hij gaat tenslotte al richting de
60 jaar. Het is een schitterende kerk met heel veel trappen.
image

image

image

imageimageimageimage

Op de trappen van de kerk kwamen we ook deze bedelares nog tegen.

image
Daarna moesten we nog de nodige trappen op om naar het standbeeld van Onze Lieve Vrouw van Frankrijk te gaan. Ze staat op een door erosie gebeeldhouwde vulkanische krater. In de Middeleeuwen werd die gebruikt als militair fort en daarna als steengroeve voor stadsmonumenten. Later is van de kanonnen van het fort het beeld gemaakt. Het beeld weegt 110 ton.
image
image
Conny en Johan zijn ook nog in het beeld geweest en hebben daarbij in totaal 262 treden beklommen.

image

image

Daarna hadden we wel weer een drankje verdiend op een heerlijk terrasje. Conny heeft nog le puy linzen gekocht en nadat we ook nog 2 baguettes hadden gescoord voor het avondeten gingen we richting de camping om de maaltijd te gaan nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.