Brioude en Boslabert

Op maandag gaan we na het ontbijt en de koffie richting Brioude. Twee jaar geleden hebben we deze stad ook een bezoek gebracht en JH wist zich nog te herinneren dat we daar toen op een terrasje lekker hebben gegeten. Verder willen we de kathedraal bezoeken, omdat we daar 2 jaar geleden niet in mochten vanwege een bruiloft. De parkeerplaats is snel gevonden en omdat het maandag is en de winkels dus verder dicht zijn (waren we ff vergeten) is er plek genoeg. We lopen de stad in en komen precies op tijd aan bij het restaurantje van vorig jaar. Dan maar eerst lekker eten. Al snel zitten we te genieten van een overheerlijke galette en natuurlijk nemen een lekkere zoete crepe als dessert. Het geheel omlijst met een lekker kannetje cider, want dat hoort er nou eenmaal bij.

image

Na de lunch bekijken we de kathedraal van binnen en van buiten. Jammer voor Lidie dat ze daar niet bij kan zijn ;). Daarna rijden we via de toeristische route terug naar St. Germain voor de boodschappen en gaan we met een kop thee lekker zitten lezen.

Na een koude nacht is het vanmorgen stralend blauw en lekker in het zonnetje. Het belooft een warme dag te worden, maar daar is nu nog niet veel van te merken. Vandaag willen we weer een wandeling maken. Na het ontbijt halen we snel even een broodje bij de bakker en daarna pakken we de rugzakken in en vertrekken naar Boslabert. Het gehucht is blijkbaar zo klein dat het navigatiesysteem van de auto het niet kan vinden. We nemen een plaatsje in de buurt en komen uiteindelijk terecht bij het startpunt: het mini kerkje van Boslabert dat niet meer in gebruik is. Daarnaast staat het gemeentehuisje met daarin een gites. We hijsen ons in onze wandelschoenen en vertrekken.

image

Omdat we best hoog zitten, ongeveer 1150 meter is het hier maar 21 graden, zelfs een beetje aan de frisse kant als we starten. Na een klein stukje over de weg stuurt de wandeling ons direct het hoge gras in. Na een poosje wandelen we op de hoogvlakten en komen we een stel loslopende koeien tegen, waar JH dan weer heel blij van wordt;). Het is een klim en klauterpartij en een enorm gespeur naar de blauwe markeringen, die vaak op stenen zijn aangegeven.

Het lukt een paar keer om het spoor terug te vinden en we komen terecht bij een prachtig oud kapelletje: La chapelle de Roche-Charles.

image

De weg er naar toe leidt ons langs allerlei sokkels met kruizen, een soort kruisweg. We kijken ook even binnen in het kapelletje, maar dat doet nogal luguber aan. We vervolgen onze weg en gebruiken een van de sokkels even om onze lunch te nuttigen en wat uit te rusten.

Daarna proberen we de route terug te vinden en dat lijkt te lukken, maar na een poosje zoeken zijn we echt de weg kwijt, we lopen een stukje terug en dwalen wat over de bergkam, maar komen uiteindelijk wel op de goede plek maar aan de verkeerde kant van het hek. Oeps, wat nu? Overal is prikkeldraad en schrikdraad aangebracht om de koeien af te schrikken.

Wat kruipt daar nou onder het hek?
Wat kruipt daar nou onder het hek?

Er zit niks anders op, we doen onze rugzakken af en kruipen op onze buik onder het prikkeldraad door. Gelukkig is daar geen foto van. Vanaf dat punt lopen we dan maar terug naar het startpunt. we moeten ook nog over schrikkeldraad klauteren en ja Conny, daar staat stroom op. Niet goed opgelet en een aanvaring met het schrikdraad is het resultaat. En dat is niet lekker!

Eén reactie

  1. Dit lijkt wel een bedevaart met al die kerken!
    En weer eens verdwaald, die hadden we nog niet gehad dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.