Nogmaals truffade

Vandaag, woensdag, worden we laat wakker. Afgelopen avond en nacht heeft de zoon van de campingbaas het stro van het land gehaald, met een of andere landbouwmachine die nogal wat lawaai veroorzaakte. De geneugten van de boerencamping zullen we maar zeggen.

Het is vandaag al direct warm en we lopen na het ontbijt even rustig naar het dorp voor een broodje en lekker vers croissantje. We bombarderen deze dag tot leesdag. Jan Harko is de rest van de dag druk aan het experimenteren met zijn fotocamera en heeft een paar mooie stillevens gemaakt.

In de loop van de dag doen we even voor een paar dagen boodschappen bij de supermarkt. De thermometer tikt de 37 graden aan.

Donderdag worden we niet wakker van de zon, maar van een donker wolkendek en zacht getik op de tent. Een groot contrast met het weer van gisteren. Na ons loopje richting de boulangerie en de lunch rijden we toch maar naar Champeix voor een geplande wandeling. Onderweg regent het een beetje, maar ach we laten ons niet op de kop zitten door een beetje regen, toch? Als we het dorp binnenrijden verandert de motregen in een flinke bui en na even gewacht te hebben eten we een banaan en gaan maar weer terug naar de camping. Dit heeft geen zin. Door de regen wordt het in de loop van de dag zo koud in de tent dat we lekker binnen koken, zodat we ook nog wat profijt hebben van het gasje. Het temperatuurverschil met gisteren is meer dan 20 graden.

De hele nacht blijft het af en toe regenen, maar als we opstaan is het gelukkig weer lekker zonnig. We ontbijten in het zonnetje en bedenken naar welk deel van Frankrijk we nog graag willen de komende week. We kiezen voor de Morvan en sturen een paar mailtjes naar wat campings met de vraag of er plek is.

Omdat het prima wandelweer is vertrekken we wederom naar Champieux. De wandeling start bij de place de la Mairie en direct daarna moeten we een aardig stukje klimmen. We maken een prachtige wandeling over de hoogvlakten met het uiteindelijke doel om de menhir de la Pierre-Fichade op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat lukt (zie foto) en aan het eind, als we weer in het dorp terug zijn kopen we wat fruit bij de Vival en eten dat lekker even op.
Daarna gaan we terug naar de camping.

image

Omdat we zondag gaan verkassen naar de Morvan moet er vandaag nog wel even een wandeling worden gedaan. Wat verrassend. Op de verjaardag van Johan zijn we naar Montpeyroux geweest, een prachtig oud dorpje, waar je vooral hele lekkere Truffade kunt eten, het streekgerecht uit de Auvergne. Dat vonden we zo lekker, dat we dit graag nog een keer willen eten.

Toevallig staat er in het wandelboekje een mooie tocht rondom dit dorp. We weten uit ervaring dat je na het eten van de Truffade behoorlijk vol zit en bedenken dat we dan misschien eerst maar moeten gaan wandelen en dan lekker eten. Zo gezegd zo gedaan. Om 10.00 uur zitten we in de auto en om half 11 zijn we aan de wandel. De tocht is officieel 10 km, maar je kunt hem ook inkorten op 7 km en dat lijkt ons, gezien de tijd voor de lunch een prima idee. We lopen stevig door en komen onderweg een stuk bos tegen langs de rivier de Allier dat in 2003 en 2008 onder water heeft gestaan. Een raar idee als je op die plek staat.

Ruim op tijd kunnen we gaan dineren. Natuurlijk vooraf een lekkere patis en tijdens het eten een rood wijntje. We nemen geen dessert, maar een koffie en kunnen daarna direct doorlopen naar de auto.

image

image

Had Conny even geen rekening gehouden met de wens van Jan Harko om de wandeling netjes af te maken. Dus dat betekent eerst terug naar beneden lopen en daar de draad van de wandeltocht weer oppakken, om de laatste 3 km af te maken. Leuk bedacht! Dus dat gaan we dan maar doen. Maar dat viel nogal tegen met pastis en een halve liter wijn  in de benen pfffff. En dan te bedenken dat het laatste stuk behoorlijk recht omhoog ging. We waren blij dat we weer naast de toren van Montpeyroux stonden en eindelijk naar de auto konden om huiswaarts te gaan.

image
Eindelijk boven!

Nog even snel een broodje halen voor vanavond en dan met een kop thee in het zonnetje uitrusten. Later gaan we maar alvast benzine halen voor de reis van morgen richting de Morvan.
Laatste nachtje in st. Germain. We gaan betalen bij Louis, de campingbaas, en weten nu al dat we hier zeker nog eens zullen terugkeren, want we moeten nog wel een stuk of 100 wandelingen maken in deze streek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.