In aanraking met de politie

Zondagochtend staan we op en tot onze verrassing is het stralend weer. Niet heel warm maar wel een strak blauwe lucht en zon. Dus dat is buiten ontbijten, koffie drinken en de botten warmen.



Rond 11 uur vertrekken we voor onze tweede kuurreis. Ditmaal naar Marianske Lazne, iets minder patserig dan Karlovy Vary en ook weer met leuke optrekjes en rijk versierde gevels. En natuurlijk wordt ook hier weer volop gedronken van de geneeskrachtige bronnen.

Alle neuzen dezelfde kant op

Aan het begin van de middag schuiven we voor een hapje eten aan op het terras van restaurant Filip, waar ze volgens de Trotter gids de beste knoflooksoep van de stad maken. En voor zover wij experts zijn op het gebied van knoflooksoep klopt dat ook.


Na het eten lopen we terug naar de auto om nog een bezoekje aan Loket te brengen. Volgens Conny is dit een mooi oud kasteeldorpje en de moeite van het bezoeken zeker waard. En dat klopt als een bus…


Toen we aankwamen hadden we de auto beneden bij de ingang van het dorp langs de weg geparkeerd. De officiele parkeerplaats was 2 kilometer verderop, maar we waren te lui om dat stukje te lopen. Toen we na onze rondgang door het dorp terug kwamen bij de auto (van Lidie en Johan) troffen we deze ingeklemd tussen twee politiewagens met zwaailicht.


Maar geen paniek. Rustig de tassen in de auto, instappen en zien wat er gebeurt. Conny zag toen een bon achter de voorruit zitten.


Johan moest als bestuurder de papieren laten zien en een korte ondervraging ondergaan. Daarbij maakte de politie gebruik van een soort vertaalapp die Tsjechisch in kromme, nauwelijks te begrijpen zinnen vertaalde. Om een lang verhaal kort te houden: aan het eind van het liedje bleek dat we tegen de rijrichting in hadden geparkeerd en dat dat verboden was. Johan kwam er uiteindelijk af met een berisping en de bon werd verscheurd.

Johan is weer vrij!

We hebben het nog even gecheckt: vrijwel overal in Europa is het verboden om tegen de rijrichting in te parkeren omdat dat gevaarlijk kan zijn. En in ons geval klopte dat ook wel want we stonden vlak voor een onoverzichtelijke bocht die het moeilijk maakte om zonder gevaar weg te rijden.

Eind goed, al goed en we gaan nog snel even langs Cheb om boodschappen voor het  avondeten en voor morgen in te slaan. Morgen vertrekken we op tijd richting Jicin in het Boheemse Paradijs, een ritje van een kleine 300 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.