Meiningen en weer een poes

Woensdag is het opnieuw een mooie dag. Als we de berichten moeten geloven wordt het voorlopig de laatste. Dus we besluiten naar Meiningen te gaan, volgens onze buren een leuk stadje om te bezoeken.

Na het ontbijt drinken we een kopje koffie onder ons boompje, terwijl JH de blog bijwerkt, want dat is alweer even geleden.

Als we weer helemaal bij zijn vertrekken we richting Meiningen, ongeveer 30 km verderop. Een parkeerplaats vinden is niet moeilijk en terwijl we geld in de parkeerautomaat gooien, beseffen we  dat we hier maar maximaal 2 uur mogen staan. Zucht! We lopen de stad in op zoek naar een restaurantje om eerst maar even een hapje te eten. We vinden een leuk plekje naast de grote kerk en krijgen, zowaar, een (zoals JH zegt) echt Duits hapje te eten.

De koffie laten we even voor wat het is, dan kan later ook nog wel en lopen weer richting parkeerplaats om de auto op een andere plek te zetten waar we langer kunnen staan. Onderweg halen we bij de plaatselijk VVV een stadsplattegrond met daarop de belangrijkste bezienswaardigheden. Nadat de auto is gestald gaan we op pad.

Als eerste komen we bij een standbeeld van Rudolf Baumbach, vlakbij is een museum en aan de gevel hangt een grote plaat met daarop het plaatje van een postkoets en de tekst “Hoch auf dem gelben wagen”. Waarop Conny spontaan begint te zingen: Hoog op de gele wagen, rijd ik door berg en dal….., de mond van Jh valt open, want hij kent dit welbekende Nederlandse lied helemaal niet! Omdat hij het natuurlijk niet gelooft wordt YouTube geraadpleegd en al gauw galmt de stem van Heino door de straten van Meiningen.

We vervolgen onze route en wandelen ook nog door een mooie Engelse tuin om uiteindelijk weer terug te komen in de winkelstraat voor een lekker kopje koffie.

Onderweg probeert Conny de aandacht van de oudere bewoners van Meiningen te zoeken door steeds het welbekende lied aan te heffen, maar niemand geeft een reactie, waarschijnlijk vragen ze zich af wat dat gekke mens over straat loopt te galmen. Na de koffie gaan we huiswaarts en hopen nog even rustig voor ons tentje te kunnen lezen met een kop thee.

Helaas, bij aankomst blijkt de elektriciteitskabel te zijn door gemaaid en staat de koelkast inmiddels vol met water, er ligt wel een andere haspel met kabel naast de tent van de buren, maar ja, elektriciteit komt nou eenmaal niet uit de lucht vallen, daar heb je een stopcontact voor nodig. We gaan op zoek naar de campingeigenaar, na lang zoeken staat ze met haar hoofd ergens tussen de heg en op onze vraag wat er is gebeurd, krijgen we een verward verhaal en besluiten we het zelf maar op te lossen. Later komt ze nog langs om excuus aan te bieden en dan is wel genoeg.

Ondertussen hebben we vriendjes gemaakt met een kleine kitten die ons achterna is gelopen naar de tent en zich al spinnend en kopjes gevend voorlopig niet laat wegjagen. Erger nog zij graait het eten van ons bord en likt aan de wijn.

De buurvrouw is er klaar mee en na wat plonsje water kiest de kat een andere vriend om op schoot te kruipen. Wij ruimen de boel op en drinken koffie in de tent, want het spettert een beetje.

Het is vandaag (donderdag) met maximaal 16 graden zo’n 10 graden kouder dan gisteren en het is grijs. Dus niet heel lekker weer om iets te doen. Dus vandaag met de kachel aan rustig aan en af en toe wat opruimen en inpakken, want morgen gaan we weer naar huis.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.