Kuren in Karlovy Vary

Na een nacht vol regen is het op zaterdagochtend bewolkt, koud maar droog. De weersvooruitzichten voor vandaag zijn ronduit herfstig met een temperatuur die niet boven de 16 graden uit gaat komen. Maar daar laten we ons niet door weerhouden en na het ontbijt stappen we in de auto op weg naar het beroemde kuuroord Karlovy Vary, ongeveer 50 kilometer verderop.

Vlak voordat we arriveren zien we langs de kant van de snelweg een groot winkelcentrum opdoemen. Lidie wil eigenlijk ook nog wel een warm jasje (en een paraplu) kopen, dus nemen we de volgende afslag. In de winkel scoort ook Conny nog twee jasjes en een paar Sketchers. En ook Johan verlaat de winkel niet zonder een nieuwe trui. Het is hier ook allemaal zo goedkoop.

Na een uurtje shoppen stappen we weer in de auto voor de laatste paar kilometer naar Karlovy Vary. Daar aangekomen duiken we de eerste beste parkeergarage in. Deze ziet er van binnen uit alsof ie net door de Duitsers is gebombardeerd. Overal steenslag en gruis op de vloer en veel auto’s dik onder het stof. We zijn benieuwd hoe we onze vierwieler straks aantreffen.

Als we in het centrum aankomen bij het startpunt van de wandeling, besluiten we eerst even een hapje te gaan eten. Gezonde Tsjechische volkskost in de vorm zelf gemaakte kippensoep, aardappelsoep, Goulash en Stroganoff. (H)eerlijk eten dat met een half litertje bier nog beter smaakt. En de koffie van Julius maakt het helemaal af.

Toen we zaten te eten was het weer eens lekker gaan regenen. Maar na de koffie was het droog en konden we beginnen aan de stadswandeling. Belangrijkste kenmerken van deze stad: een welhaast eindeloze reeks van fonteintjes met geneeskrachtig water van aflopende temperatuur, en veel steenrijke Russen, Arabieren en Indonesiers die dit kuuroord hebben overgenomen. En dat zie je ook terug in de vele peperdure kleding- en juwelierszaken. Dat doet echter niets af aan de vele mooie geveltjes, galerijtjes en parkjes die deze stad rijk is.

Halverwege de wandeling stoppen we voor een lekker bakje koffie met gebak. Sommige mensen knappen daar duidelijk van op.

Tegen het eind van de middag rijden we via Cheb met wat boodschappen terug naar de camping waar we weer een koude nacht tegemoet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.